استاندار لرستان: سمنها آلوده مسائل سیاسی نشوند
استاندار لرستان بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت سمنها در حوزه اشتغال استان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی استانداری لرستان، سید موسی خادمی در جلسه مدیران انجمنها و سازمانهای مردم نهاد اظهار داشت: برای ایجاد ارتباط با تشکلها باید مکانیزم درستی تعریف کرد و در این راستا ضروری است مدیران و بدنه دستگاهها برای ایجاد این ارتباط در سطوح مختلف تلاش کنند.
وی در ادامه افزود: حضور نمایندگان سمنها و نوع فعالیت آنان بخصوص در شهرستانها نشان میدهد که این نوع کار در استان پویا و زنده است.
استاندار لرستان با اشاره به برخی از نظریه پردازان در حوزه سیاسی گفت: طبق گفته این نظریه پردازان دولت شرّ لازم است بعبارتی وجود دولت لازم ولی شرّ است.
وی ادامه داد: وجود احزاب، تشکلها و دیگر انجمنهای مردمی با هدف دفاع از حقوق مردم در جهت کم کردن این شرّ است.
خادمی با بیان اینکه دولتها به طور طبیعی دارای قدرت بوده و مشروعیت آن به دست خودشان است، افزود: بنابراین به دنبال توسعه و گسترش حوزه قدرت و مشروعیت خود هستند و بشر در مقابل فشار دولتها همواره در صدد محدود کردن قدرت آنها بوده است.
وی یادآور شد: وجود NGOها در ایران طی چند سال گذشته رشد چشمگیری داشته و می توانند در حوزههای مختلف از جمله حقوق شهروندی، محیط زیست، کمکهای اجتماعی، تحت عنوان خیرین به معنی خاص در راستای توسعه ایران نقش ایفا کرده و کارهای بزرگی انجام دهند.
استاندار لرستان با تاکید بر اینکه باید مواظب بود که این تشکلها آلوده مسائل اقتصادی، سیاسی و دولتی نشوند، بیان داشت: گرایش و تمایل سیاسی صرفا به معنای گرایش به یک حزب و جریان اعم از اصلاح طلبی و اصول گرایی نبوده بلکه در برگیرنده بسیاری از رفتارهاست که با تمایل به تعریف و یا تخریب گرایشی صورت می گیرد.
وی افزود: رفتارهایی که ریشه در کسب قدرت دارند در واقع رفتارهای سیاسی هستند که انجمنهای مردم نهاد باید از آنها خودداری کنند.
خادمی با بیان اینکه در حوزه اجتماعی مسائل و مشکلات فراوانی وجود دارد، افزود: بسیاری از مردم در نیازهای اولیه زندگی خود مشکلات جدی دارند و انجمنهای مردم نهاد و سمنها میتوانند برای رفع این نیازها اقدام کنند.
وی با تاکید بر لزوم بهرهگیری از ظرفیت انجمنهای مردم نهاد در حوزه اشتغال اظهار داشت: در حوزه فناوری اطلاعات و گردشگری میتوان با استفاده از تسهیلات اشتغالزایی روستایی کارآفرینی کرد.
استاندار لرستان بر لزوم ارتباط اقتصاد و محیط زیست تاکید کرد و افزود: همراهی نکردن مردم در حفاظت محیط زیست ناشی از تعریف نشدن نفع فردی محیط زیست برای آنها است حال آنکه با پیوند اقتصاد مردم با محیط زیست میتوان در آنان انگیزه ایجاد کرد تا خودشان در حفاظت از محیط زیست پیش قدم شوند.
وی با اشاره به اینکه در فصل بهار تا شهریور موضوع آتش سوزی جنگلها و منابع طبیعی مطرح میشود، گفت: باید این آمادگی در انجمنهای مردم نهاد وجود داشته باشد تا برای مقابله با این مشکلات به دولت کمک کنند چراکه دولت با توجه به کمبود امکانات به تنهایی نمیتواند با این مشکلات مقابله کند.
وی با اشاره به غیرانتفاعی بودن انجمنهای مردم نهاد بیان داشت: سمنها و انجمنهای مردم نهاد نباید آلوده مسائل و مباحث اقتصادی شوند تا بتوانند کارکرد و جایگاه خود را حفظ کنند.
خادمی با استقبال از تاسیس انجمنهای مردم نهاد در لرستان گفت: امید است بتوان از ظرفیت این انجمنها در توسعه استان بهره گرفت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان نیز در این نشست اظهار کرد: در سال 1392 تعداد 305 سمن مجوز فعالیت داشت که طی شهریور امسال به 340 سمن رسیدند و در مدت زمانی که از حضور استانداری فعلی میگذرد تعداد سمنهای در فرمانداریها از 108 سمن به 134 سمن رسیده است.
حبیب الله خجسته پور گفت: در مجموع اکنون 400 سمن در استان لرستان در حوزه های مختلف فعال بوده و علاوه بر کمیت در بخش کیفیت نیز رشد خوبی حاصل شده است.
وی یادآور شد: با تصویب لایحه جدید، وزارت کشور مرجع صدور مجوز برای انجمنهای مردم نهاد است و با توجه به زمینه فعالیت هر انجمن دستگاههای مرتبط اعم از بهزیستی، محیط زیست، نیروی انتظامی و... بر حسب تخصص فعالیت، مرجع صدور استعلام تخصصی هستند.